Gode råd

Hvordan passer man på sine tænder?
Et sundt og flot tandsæt begynder med en omhyggelig tandbørstning og daglig anvendelse af tandtråd, tandstikker eller de små flaskerensere. Det er især mellem tænderne, der samles madrester, og dine tænder er først rigtigt rene, når du anvender hjælpemidler, som er i stand til at trænge ind i mellem tænderne.

Hvordan bruges tandtråd bedst?
Brug tandtråd efter tandbørstningen, men inden munden skylles, så det tilbageværende tandpasta sætter sig på tråden og bliver ført ned mellem tænderne.

Hvad er den bedste tandpleje?
Daglig anvendelse af tandtråd eller ”flaskerensere” er vigtigt. Skulle du vælge mellem tandtråd eller tandbørste, vil vi anbefale tandtråd. Dette er naturligvis ikke et valg, du vil blive stillet overfor og det er derfor vigtigt, at du både børster og bruger tandtråd/flaskerensere.

Hvornår skal børn selv børste tænder?
Børn skal have børstet tænder af en voksen indtil de er ca. 12 år gamle. Først omkring denne alder er finmotorikken færdigudviklet.

“Daglig tandbørstning og brug af tandtråd er den bedste garanti mod dyre behandlinger.”

Hvordan rengør jeg min protese?
Proteser holdes rene med en protesetandbørste, og børstes med almindelig sæbe uden slibemiddel. Proteser skal ikke børstes i tandpasta, der kan lave slibeskader. Tandsten kan fjernes ved at lægge protesen i en fortyndet opløsning af husholdningseddike i et par timer og børste den.

Skal jeg sove med min protese?
Vi anbefaler at du sover uden protesen i munden, så slimhinderne får mulighed for at regenerere. Når protesen ikke er i munden, skal den opbevares fugtigt og rent, da akrylen ellers risikerer at tørre ud og revne. Protesen skal dog rengøres inden den sættes i munden igen.

Hvad er svamp i munden?
Hvis slimhinderne bliver røde, ømme eller får hvide belægninger, kan de være angrebet af svamp. Du skal i tilfælde af dette kontakte din tandlæge.